Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Ayurveda
Ayurveda (letterlijk levenskennis) is een holistisch gezondheidssysteem afkomstig uit India dat al zo’n 5000 jaar oud is. Gezondheid betekent dat de 3 dosha’s (levensenergieën) te weten Vata (lucht, beweging van ademhaling etc. en ook psychische activiteit), Pitta (vuur, stofwisseling/spijsvertering) en Kapha (water, het vloeibare element) in balans zijn.

Ayurvedische massage
Deze vorm van massage is ontspannend en heeft een energetisch aspect. De masseur stemt zich af op de energie van de cliënt en past veel vloeiende, ronde, lange bewegingen toe. Tijdens de massage wordt een ruime hoeveelheid warme olie gebruikt. Je ligt comfortabel op een massagetafel. Allereerst worden je rug, schouders, armen en handen gemasseerd. Vervolgens je benen en voeten en tenslotte worden je nek, hoofd en gezicht gemasseerd. Voor de liefhebber van de werking en ervaring van klankschalen is het mogelijk om de massage af te sluiten met een klankbad waarbij klankschalen rondom je worden bewogen en op je lichaam worden geplaatst.

Wat kan een ayurvedische massage je brengen?
Deze massage brengt lichaam en geest in evenwicht, ontspant, voedt, werkt reinigend, voorkomt klachten en stimuleert het zelf genezend vermogen. Uit onderzoek blijkt dat massage leidt tot veel voordelen zoals verlichting van spierspanning, verbetering van de weerstand, bestrijding van zowel stress als vermoeidheid en ook slapeloosheid. Tevens helpt massage bij klachtenvermindering van rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, burn-out, hoofdpijn en spijsverteringsklachten. De afsluiting met het klankbad van de klankschalen zal nog meer in beweging zetten bij de ontvanger. Letterlijk omdat de waterhuishouding en cellen in het lichaam door de trillingen gaan resoneren en figuurlijk omdat de klanken mensen raken in hun hart en ziel.

Duur ayurvedische massage 60 minuten, tegenenergie 60 euro.
Duur ayurvedische massage met klankbad 70 minuten, tegenenergie 70 euro.

Wie is Monique?
Met veel plezier assisteer ik Joop bij zijn klankreizen. Ik heb jarenlang stoelmassages gegeven binnen een zorginstelling. De dankbaarheid en ontspannen gezichtsuitdrukking die mensen toonden na afloop van de massage ontroerden mij regelmatig en hebben mij geïnspireerd mij te bekwamen in de ayurvedische massage. Deze energetische behandeling bied ik graag aan in Centrum de Ruimte. Ik zal met liefde en oprechte aandacht je behandelen en je zult je gegarandeerd een ander mens voelen. Mocht je vragen hebben of een afspraak willen maken dan kun je me bellen op 06-10502358 of mailen naar monique@centrumderuimte.nl. Ik geef ook massages in Nijmegen, zie www.ontspannenbijmomo.nl.

Referenties

Ayurvedische massage ervaar ik als weldadig, voor lichaam en geest. Ik heb mezelf hiermee weer terug gevonden. Monique is een mooie persoonlijkheid en prettig in de omgang. Daarbij haar helende handen, maken dat ik graag terug blijf komen. Hartelijke groet.

Lia, 6 december 2021

De massage die jij mij geeft is super ontspannend voor mij want mijn hoofd is vaak erg vol en door de massage wordt mijn hoofd leeg en mijn lichaam komt tot rust. Je zou eigenlijk elke dag met een massage moeten beginnen. Je doet het fantastisch en ik voel me helemaal herboren na jouw behandeling dus ik hoop nog lang van je talent gebruik te mogen maken, hartelijke groetjes en tot gauw.

Yvon, 15 oktober 2021