Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

Wist U
dat de gemiddelde mens ruim 2 miljoen voetstappen per jaar zet. Dat is nogal wat en als je daar goed over nadenkt, besef je pas hoe belangrijk het is onze voeten goed te verzorgen en aandacht te geven. Zij zijn het, die er voor zorgen, dat we stevig in onszelf verankerd kunnen zijn, in evenwicht en op eigen voeten kunnen staan.

Lopen op blote voeten!
Inhakend daarop is het “Lopen op blote voeten” in onze bosrijke omgeving eigenlijk ’n heel geneeskrachtige beleving. Door het lopen op blote voeten wordt ons immuunsysteem, onze zintuigen en onze bloedsomloop positief beïnvloed. Daarnaast kan het ons rust en ’n bewustzijnstoename geven.

In de liggende 8-vorm
Ons “Blotevoetenpad” is aangelegd in de vorm van het cijfer 8, de lemniscaatvorm, wat staat voor oneindigheid. Door deze vorm kun je het pad net zo vaak lopen als goed voor jou voelt. Vaak zijn wij er ons niet bewust van, maar er bestaat ’n oneindige band tussen alles op aarde en daarbuiten. En daarnaast bewandelen we allemaal ons eigen pad en maken wij doorlopend keuzes.

Beleef 10 verschillende ondergronden
Beleef 10 verschillende ondergronden op ‘n 70 meter lang pad midden in de natuur op onze energie- rijke Veluwe. Je loopt achtereenvolgens op:

Dit blotevoetenpad is niet zomaar ’n pad.
Eigenlijk is het lopen van ons pad niet geschikt voor diegenen, die zo’n pad alleen maar voor de fun willen lopen. Het is meer, veel meer! Dit pad op zo’n energierijke plek, loop je meestal met ’n voornemen, ’n persoonlijke opdracht of intentie.

Het is ook nog eens omgeven door brokken Edelstenen
Rondom en in het Lemniscaat tref je brokken bergkristal, rozenkwarts, tijgeroog en Zwarte Toermalijn aan en ook deze stenen hebben ons wat mee te geven.

Bergkristal
(natuurzuiver-onbewerkt)

Deze ruwe kristal is ‘n goede steen om bij te mediteren en geeft ’n heldere scherpzinnige blik. Zij werkt vitaliserend en geeft ons energie. Helpt bij menstruatie-, hart- en rugklachten, overgang en depressies. Is ook ’n uitstekend werkende steen tegen hoofdpijn, duizeligheid en blaasontstekingen. Bergkristal heeft ’n positieve invloed op al onze chakra’s, zuivert onze aura en de ruimte, waarin zij staat.

Rozenkwarts (natuurzuiver-onbewerkt)
Rozenkwarts wordt nagenoeg alleen gedolven in Madagaska. De roze kleur ontstaat doordat in de natuur de kwarts “insluipingen” krijgt van titanium en ijzer. Rozenkwarts staat in verbinding met ons hartchakra, bedaart opvliegerige mensen, schept vrede en gezelligheid. Beschermt emoties en is ‘n vriendschapssteen bij uitstek. Helpt bij maagklachten, onvruchtbaarheid, heimwee en jaloezie. De steen schenkt ons bovendien fantasie, creativiteit, zelfrespect en bevordert onze geestelijke groei.

Tijgeroog
Deze steen staat in verbinding met onze zonnevlecht en helpt bij astma, bronchitis en verkoudheid, lost twijfels en stemmingswisselingen op, is verwarmend en ontkrampend en bevordert de rust.

Toermalijm
Dat is één van de sterkste beschermstenen voor lichaam en ziel
Deze steen smeedt geest/ziel/verstand en lichaam tot ’n eenheid.
Is bovendien heel goed tegen nervositeit en bij hyperventilatie.

En vóór je het pad betreedt kun je “gesmudged” worden.
Als je dat op prijs stelt, kun je vóóraf aan het daadwerkelijke betreden van het “Blotevoetenpad”, “gesmudged” worden, oftewel fysiek en geestelijk gereinigd d.m.v. salie.

Daarna loop je voetje voor voetje
en heel bewust over de verschillende ondergronden, die ook nog eens jouw voetzolen masseren en op die manier ’n positieve invloed kunnen hebben op de bloedsomloop, spierweefsel, zenuwstelsel, onze energiebanen en organen. Al dan niet met onderbrekingen, kan je het pad zo vaak lopen als goed voor jou voelt. Aan het eind van jouw beleving spoel je jouw voeten weer heerlijk schoon.

Begeleid lopen
Als extra kun je, al dan niet geblinddoekt, onder begeleiding het “Blotevoetenpad” lopen.

Wandeling in de bossen
Ons Centrum dat midden in de bossen ligt, leent zich ook elk jaargetijde perfect voor ’n boswandeling. En die hebben wij kosteloos in verschillende lengtes voor u klaar liggen.

De financiële tegenenergie
-per persoon € 8
-met begeleiding, meerprijs € 40
-kinderen t/m 8 jaar gratis